Bagte klejner

Ingredienser:
2 æg
120g EASIS Perfect Fit
1/2 reven citronskal
100 g plantemargarine (smeltet)
50 g kartoffelmel
250 g hvedemel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. hjortetaksalt
Lidt spray fedtstof

Sådan gør du:
Æggene piskes til en skummende masse. Tilsæt herefter reven citronskal og smeltet, afkølet margarine. Kartoffelmel, hvedemel, hjortetaksalt og EASIS Perfect Fit røres godt sammen med et piskeris. Denne melblanding sigtes og vendes i dejen. Dejen lægges nu koldt i et par timer, til den er helt fast.

Rul dejen tyndt ud og skær den i 5 cm brede strimler, der skæres diagonalt i 7 cm lange stykker, så de bliver spidse. Skær en revne i midten af hver strimmel og "vrid klejnerne". Spray klejnerne med oliespray og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 min. til de er gyldne og fint hævede.

Tips:
Klejnerne kan koges traditionelt i palmin, hvorved de kommer til at ligne "rigtige" klejner.

Næringsindhold Pr. 100 g
Energi 1324 kJ/316 kcal
Fedt 14 g
- heraf mættede fedtsyrer 4,4 g
Kulhydrater 34 g
- heraf sukkerarter 7,1 g
Kostfibre 17 g
Protein 6,6 g
Salt 0,26 g

Relaterede produkter