Brownie med cashewcreme

Her får du opskriften på en lækker brownie som både er uden tilsat sukker og mel. Derfor er kagen også glutenfri. Opskriften er  blandt andet lavet med dadler, banan, kakao, kokos og EASIS Perfect Fit. Det giver en rigtig lækker brownie med en god chokoladesmag. Kagen er toppet med en dejlig blød cashewcreme, der giver en god smag af nødder. Vi foreslår at servere kagen med friske bær og hakket chokolade på toppen.

Ingredienser:
Dej:
3 æg
5 dadler (uden sten)
Lidt under ½ dl stærk kaffe (eller mælk)
1 stor moden banan
30 g ren fedtfattig kakao
50 g EASIS Perfect Fit
20 g kokos
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. chia
50 g cashew nødder (Ristede og hakkede)
50 g EASIS chokolade (Groft hakket)

Cashewcreme:
50 g ristede cashew nødder (Gerne lagt i blød dagen før!)
50 g cashew smør (Eller peanutbutter eller flere cashew nødder)
1 spsk. citron saft
1 tsk. citron skal
1 tsk. ren vaniljepulver
1-2 spsk. vand (tilføjes lidt ad gangen)
Salt
Evt. Perfect Sød

Sådan gør du:
Dej:
1.Start med at riste alle cashewnødderne let på en pande og køl af
2.Blend æg, dadler, chiafrø, kaffe og banan sammen og stil til side
3.I en anden skål blandes kakao, kokos, bagepulver, Perfect Fit og salt
4.Hak 50 g cashewnødder og 50 g kakao og bland i skålen med de tørre ingredienser
5.Bland de tørre og de våde ingredienser sammen og lad stå 5 min.
6.Hæld dejen i en kageform og bag i en forvarmet ovn på 175 grader i cirka 35 min. (hold øje med kagen).

Cashewcreme:
1.Hæld vand fra de udblødte cashewnødder og skyld dem i koldt vand.
2.Blend dem med resten af ingredienserne – tilføj kun meget lidt vand ad gangen til den rigtige cremede konsistens opnås. Smag til med salt, vanilje og evt. Perfect Sød.

-Når bunden er bagt og afkølet smøres cashewcremen på. Kagen kan toppes med friske bær, hakket chokolade og/eller nødder.


Næringsindhold pr. portion (ca. 54 g):
Kcal 218
Kulhydrater 11 g
Kostfibre 3,4 g
Fedt 16,2 g
Protein 5,9 g

Relaterede varer
Luk