Citronmåne

Opskrift på citronmåne uden tilsat sukker. Citronmåne er en klassiker, de fleste har stiftet bekendtskab med - men den er altså meget bedre, hvis man bager den selv. Denne opskrift giver en dejlig svampet citronkage, der er fyldt med god citronsmag og derudover er den toppet med en dejlig frisk citronglasur.

6 portioner

Ingredienser

Kage
2 æg
reven skal af 1 citron (øko)
2 spsk citronsaft
70 g hvedemel
20 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
100 g EASIS Perfect Fit
30 g flydende margarine

Citronmåneglasur
50 g friskost (max 45 +)
½ tsk reven citronskal (øko)
lidt citronsaft
EASIS Perfect Sød
citronmelisse

Sådan gør du:
Del æggene i hvider og blommer. Tilsæt reven citronskal og saft til æggeblommerne og pisk godt.
Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og Perfect Fit sammen og sigt det i.
Pisk dejen godt sammen, mens du tilsætter den flydende margarine lidt efter lidt.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Kom herefter dejen i en lille springform og bag den i en 200° varm ovn i ca 30 min. Tag herefter kagen ud og lad den afkøle.

Rør ingredienserne til glasuren sammen og smør den på kagen.
Pynt med lidt citronmelisse.

Tips Frys kagen og server den en dag, hvor tiden er knap.

Næringsindhold pr. portion (60 g):
Kcal 150
Protein 3,6 g
Kulhydrat 13,4 g
Fedt 6 g
Kostfibre 14,7 g
Relaterede varer
Luk