Fødselsdagslagkage

(8 portioner)

Ingredienser

Lagkagebunde
4 hele æg (deles)
90 g EASIS Perfect Fit
60 g hvid hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk vanillekorn
Lidt rapsolie

Fyld og pynt
1 pose EASIS Kagecreme
3 dl vand
300 g friske jordbær

Evt. EASIS Florsød til glasur

Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 175 C (ikke varmluft).      
2. Æggene deles og æggeblommerne piskes godt igennem med en håndmikser.      
3. Bland Perfect Fit sammen med mel, bagepulver og vanillekorn og rør det sammen med æggeblommerne.      
4. Pisk æggehviderne helt stive og vend forsigtigt halvdelen i dejen. Når dejen er lidt mere lind, vendes resten af æggehviderne i.      
Vend det sammen, til det er en helt ensartet dej.      
5. Tegn 3 cirkler på bagepapir. Cirklerne skal være ca. 20 cm i diameter. Smør hver cirkel med lidt rapsolie, så slipper de bagte      
bunde lettere bagepapiret.      
6. Fordel dejen ligeligt på de 3 cirkler og bag dem en plade af gangen i ca. 10-12 min. Lad bundene afkøle helt.      
     
7. Bland Kagecreme med vand og og tilsæt derefter 200 g skivede jordbær.      
8. Læg en kagebund på et lagkagefad og fordel halvdelen af cremen herpå. Læg en kagebund ovenpå og gentag. Afslut med en      
kagebund på toppen, som evt. kan pyntes med glasur lavet af EASIS Perfect Florsød, og fordel 100 g skivede jordbær herpå. Lad lagkagen hvile 1 time i køleskab inden den spises.      
     

Tilberedningstid / Arbejdstid
Ca. 45 min. / 15 min.

Tips
Brug eventuelt anden frugt end jordbær, fx. brombær, banan eller solbær.

Næringsindhold Pr. 100g
Energi 450 kJ/110 kcal
Fedt 3 g
Kulhydrater 11 g
- heraf sukkerarter 3,5 g
- heraf sukkeralkoholer 0,7 g
Kostfibre 12 g
Protein 4 g
Salt 0,1 g