Fyldt lammesteg med 'flødekartofler'

Hvis der skal være mad til mange, kan der også laves en hel, udbenet lammekølle på samme måde, men den skal selvfølgelig stege i længere tid. Brug eventuelt et stegetermometer.

(1 portion)

Ingredienser:
1 lille lammesteg uden fedt og ben
1 stor håndfuld persille
2 tsk Herbes de Provence krydderi
salt og peber
2 fed hvidløg

'Flødekartofler':
100 g kartofler
150 g jordskokker
3 tsk mel
2 1/2 dl minimælk
salt og peber
eventuelt hvidløg

Sådan gør du:
Skær en lomme i stegen. Hak persillen og kom den i kødet. Krydr ydersiden af stegen med Herbes de Provence, salt og peber. Hvis der ønskes hvidløg, stikkes stegen med en skarp kniv, og der kommes strimler af hvidløgsfed i.

Steg lammestegen i en varm ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter. Lad den herefter stå og hvile med folie over i et kvarter.

Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i skiver. Kom skiverne i en skål og tilsæt mel, salt og peber. Vend rundt, til det hele er godt pudret. Kom herefter blandingen i et ovnfast fad. Kog minimælken op i en lille gryde og hæld den straks over blandingen. Kom 'flødekartoflerne' med i ovnen sammen med stegen og bag dem i ca 45 minutter.

Skær stegen i skiver og server 'flødekartoflerne' sammen med en grøn salat eller dampede grøntsager.