Fyldt lammesteg med 'flødekartofler'

Opskrift på fyldt lammesteg med cremede 'flødekartofler'. Det er en rigtig lækker og mere fedtfattig ret, der kan bruges til aftensmad. 'Flødekartoflerne' er lavet på kartofler og jordskokker og saucen af mælk og mel. Det giver en dejlig cremet fornemmelse, mens det sparer på kalorierne.

Hvis der skal være mad til mange, kan der også laves en hel, udbenet lammekølle på samme måde, men den skal selvfølgelig stege i længere tid. Brug eventuelt et stegetermometer.

(2 portioner)

Ingredienser:
1 lille lammesteg uden fedt og ben  (350 g)
1 stor håndfuld persille
2 tsk Herbes de Provence krydderi
salt og peber
2 fed hvidløg

'Flødekartofler':
100 g kartofler
150 g jordskokker
3 tsk mel
2 1/2 dl minimælk
salt og peber
eventuelt hvidløg

Sådan gør du:
Skær en lomme i stegen. Hak persillen og kom den i kødet. Krydr ydersiden af stegen med Herbes de Provence, salt og peber. Hvis der ønskes hvidløg, stikkes stegen med en skarp kniv, og der kommes strimler af hvidløgsfed i.

Steg lammestegen i en varm ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter. Lad den herefter stå og hvile med folie over i et kvarter.

Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i skiver. Kom skiverne i en skål og tilsæt mel, salt og peber. Vend rundt, til det hele er godt pudret. Kom herefter blandingen i et ovnfast fad. Kog minimælken op i en lille gryde og hæld den straks over blandingen. Kom 'flødekartoflerne' med i ovnen sammen med stegen og bag dem i ca 45 minutter.

Skær stegen i skiver og server 'flødekartoflerne' sammen med en grøn salat eller dampede grøntsager.
Relaterede varer
Luk