Gedeost på pære med rodfrugt julienne

Her finder du en sund opskrift på gedeost med pære og rodfrugter. Det er en lækker frokost, der også kan bruges som forret.

(1 portion)

Ingredienser:
50 g gedeost (max 50+)
1/2 fast pære
50 g pastinak
50 g rodselleri
50 g gulerod
2 spsk hakket, bredbladet persille

Vinaigrette:
2 tsk. sennep
15 g olivenolie
2 spsk lys eddike
1 fed hvidløg
et par dråber EASIS Perfect Sød
salt og peber

Sådan gør du:
Skær pære og ost i skiver og læg osten ovenpå pærerne. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i en 200 grader varm ovn, til osten er gylden.

Striml grøntsagerne så fint som muligt, gerne med juliennejern. Bland grøntsagerne med persille. Kom sennep, olie, eddike, hvidløg, sødemiddel, salt og peber i et glas og ryst vinaigretten godt sammen til en tyk, cremet dressing. Hæld den over grøntsagerne og læg pære-ost skiverne på.
Server straks.

Tips:
Har du ikke tid til at bage ost og pære, kan du også 'bare' skære dem i små stykker og vende dem i salaten
Relaterede varer
Luk