Koldskål med flydende øer

Opskrift på koldskål med flydende marengsøer. Koldskål er den perfekte sommerdessert, og her giver vi vores bud på en koldskål med lækre marengsøer uden tilsat sukker. Koldskålen har en dejlig smag af citron og vanilje, mens marengsen giver en god tekstur til retten.

2 portioner

Ingredienser:
Koldskål:
2 dl kærnemælk
100 g yoghurt naturel
Reven skal og saft fra en økologisk citron
½ vaniljestang
2 tsk EASIS Perfect Sød

Marengs-øer:
2 æggehvider
Et nip salt
100 g EASIS Perfect Fit
Et par dråber lys eddike eller citronsaft

Servering:
50 g friske jordbær
Frisk mynte
Lidt reven citronskal

Sådan gør du:
Pisk kærnemælk og yoghurt sammen. Riv skallen af citronen og pres saften ud. Pisk saft og skal i kærnemælken/yoghurten. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt disse sammen med EASIS Perfect Sød til koldskålen.
Pisk æggehviderne let skummende med salt og tilsæt gradvist EASIS Perfect Fit, mens der piskes. Pisk til hviderne er helt stive og tilsæt nu lidt eddike eller citronsaft. Pisk herefter igen.
Fyld en sauterpande halvt op med vand, og bring det i kog. Når vandet koger, sluk da for varmen.
Læg klatter af marengsen i vandet. Vend dem forsigtigt rundt et par gange. Lad dem være i vandet i ca 4 minutter, inden de tages op med en hulske.
Læg marengs øerne i en dyb tallerken og hæld koldskålen ved. Pynt med bær, mynte og reven citronskal.

Næringsindhold pr. portion (286 g):
Kcal 203
Protein 8,0 g
Kulhydrat 14 g
Fedt 3,1 g
Kostfibre 46 g
Relaterede varer
Luk