Koldskålskage

Ditte Julie Jensen, har lavet denne fantastiske kreation - som selvfølgelig er uden tilsat sukker. En helt ny måde at spise en af sommerens klassikere på. EASIS Kammerjunkere er brugt som bund. Det er en super lækker kage og så er den jo virkelig flot. Server til dine gæster som sommerdessert.

16 portioner

Hindbær/jordbær kompot:
2 blade husblas
1/2 god vaniljestang
65 g EASIS Perfect Multisød
1/2 citron, saften
150 g hindbær
150 g jordbær
2 tsk Maizena
1 spsk vand

Sådan gør du:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af Perfect Multisød. Kom herefter den blanding samt den tomme vaniljestang, resten af Perfect Multisød, citronsaft, hindbær og jordbær op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 5-10 min. Rør maizena og vand sammen og hæld det langsomt op til kompotten, imens der konstant røres. Lad det koge i 2 min. imens der røres. Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas i kompotten. Støb hindbær/jordbær kompotten i en form med en diameter på 16 cm (fx en silikone “spring” form). Kom kompotten på frost i 2 timer. (Tip: du kan med fordel lave denne del af kagen flere dage i forvejen, og have liggende i fryseren)

Kammerjunkebund:
225 g EASIS Kammerjunkere
115 g smør

Sådan gør du:
Knus kammerjunkerne i en minihakker og kom dem op i en skål. Smelt smørret i en gryde og hæld det over de knuste kammerjunkere. Rør det godt sammen. Placer en kagering (en springform uden bund kan også bruges) 24 cm i diameter på et kagefad, og beklæd kanten med kageplast. Hæld kammerjunke-knaset ned i formen og pres det ud til kanterne. Stil bunden på køl imens du forbereder koldskålmoussen.

Koldskålsmousse:
5 blade husblas
1 god vaniljestang
65 g EASIS Perfect Multisød
1 økologisk citron, skallen
1 dl citronsaft
2,5 dl tykmælk
2,5 dl piskefløde

Sådan gør du:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af Perfect Multisød. Kom herefter den blanding, den tomme vaniljestang, resten af Perfect Multisød, citronskal og saft op i gryde og bring det i kog. Lad det koge i 2-5 min. (til Multisød er opløst – det kan godt være lidt svært, men hav lidt tålmodighed). Tag det af varmen og rør den udblødte husblas i citronlagen. Lad den køl af til den er stuetemperatur. Rør lidt af tykmælken i citronlagen og herefter tilsæt resten af tykmælken. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med massen.

Tag hindbær/jordbær kompotten ud af sin form. Placer den på midten af kammerjunkebunden og hæld koldskålsmoussen ud over. Glat overfladen med en kagespatel og stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Pynt:
5 friske jordbær
3 knuste EASIS Kammerjunkere
Lidt skovsyre og skovsyre blomster

Brug billede som inspiration eller pynt kagen som du selv synes.

Næringsindhold pr. portion (90 g):
Kcal 191
Protein 3,1 g
Kulhydrat 20 g
Fedt 14 g
Salt 0,11 g
Relaterede varer
Luk