Marcipanmuffins

Her får du opskriften på lækre marcipanmuffins med blåbær. De er nemme og svampede - og selvfølgelig uden tilsat sukker. Det er en basisopskrift på vaniljemuffins, hvor der er tilføjet revet marcipan og hele blåbær til dejen. Blåbærrene giver en dejlig smag og giver også en flot farve til dine ellers lyse muffins.

(10 stk.)

Ingredienser:
3 bægre æggehvider (120 g)
180 g EASIS Perfect Multisød
75 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
Korn fra 1 vaniljestang
1 dl vand
1/2 dl flydende margarine
100 g friske eller frosne blåbær
150 g EASIS Marcipan

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).      
2. Hæld 2 bægre æggehvider i en ren skål og pisk dem stive med en håndmixer.      
Tilsæt Perfect Multisød lidt ad gangen og pisk til hviderne er helt blanke.      
3. Bland mel, bagepulver og vanillekorn godt sammen i en skål og tilsæt det sidste bægre æggehvider, samt margarine og vand.      
Rør det hele godt sammen.      
4. Riv marcipanen fint og bland det i dejen sammen med blåbærrene.      
5. Vend de stiftpiskede hvider i dejen og rør forsigtigt til en ensartet masse.      
6. Fordel dejen i 10 muffinsforme (brug gerne 2 forme til hver muffin for et pænere resultat),      
og bag dem i den forvarmede ovn i 12-15 minutter. Tjek med en kniv eller en strikkepind om de er gennembagte.      
     
Tips: I stedet for blåbær smager det også rigtig godt med fx pærer, æbler eller hindbær.  
Relaterede varer
Luk