Pæretærte

(10 portioner)

Ingredienser
240 g hvedemel
90 g Perfect fit (bage- og sukkererstatning)
75 g margarine
Kornene fra 1 stang vanille
½ tsk. ingefær
1 æg
4 pærer

Sådan gør du
1. Bland mel, Perfect Fit, vanille og ingefær sammen, og smuldr margarinen i.
2. Saml dejen med ægget. Læg dejen koldt i 1 time.
3. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter).
4. Del dejen i 2 og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund og pres dejen op langs kanten.
5. Skræl pærerne, skær dem i halve og tag kernehuset ud. Læg dem i formen med den buede side opad. Læg det andet stykke dej over pærerne, tryk godt ned til kanten og pensl med koldt vand.
6. Bages i 30-40 min. ved 200 C (varmluftovn 185 C).

Tilberedningstid /Arbejdstid
Ca. 2½ time / 1 time

Servering
Server med Vanille is.

Tips
Brug æbler drysset med kanel i stedet for pærer og få en lækker æbletærte.

Næringsindhold Pr. 100g
Energi 1070 kJ/255 kcal
Fedt 10 g
- heraf mættede fedtsyrer 2,10 g
Kulhydrater 31,5 g
- heraf sukkerarter 6 g
Kostfibre 14 g
Protein 4 g
Salt 0,17 g