Torsk med jordskokkemos og sprød boghvede

Ingredienser:
150 g jordskokker
25 g løg
25 g knoldselleri
25 g yoghurt naturel
150 g torskefillet uden skind
2 dl vand
100 g frisk spinat
Lidt salt og peber

25 g boghvedekerner
5 g rapsolie
Lidt salt
En lille håndfuld blandede urter

Sådan gør du:
Skræl og riv jordskokker, løg og selleri groft på et rivejern og kom dem i en gryde med 2 dl vand. Kog grøntsagerne til de er næsten møre. De sidste 5 minutter af kogetiden lægges torsken forsigtigt på toppen, og pocheres til den er tilpas mør.

Tag fisken op og mos de kogte grøntsager med yoghurt. Brug evt. en stavblender. Smag til med salt og peber. Blancher herefter spinaten i væden fra grøntsagerne til en flydende grøn sauce, der smages til med salt og peber.

Kom olie i en gryde og steg boghvedekernerne, til de er sprøde og knasende. Krydr dem med lidt salt. Anret grøntsagsmosen med fisken ovenpå og hæld den grønne sauce ved. Drys de sprøde kerne henover og pynt med urter.

Næringsindhold pr. portion (722g):
Kcal 455
Protein 40 g
Kulhydrat 48 g
Fedt 9,4 g
Kostfibre 7,9 g

Næringsindhold Pr. 100 g
Energi 264 kJ / 63 kcal
Fedt 1,3 g
Kulhydrater 6,6 g
Kostfibre 1,1 g
Protein 5,5 g